Brysselkål med bacon

Brysselkål med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
  • 500 g färsk brysselkål
  • 140 g bacon
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
  2. Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brysselkål med bacon
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g färsk brysselkål
  • 140 g bacon
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar

Brysselkål med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
  2. Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!