Brysselkål med bacon
  • Tid 25 min

Brysselkål med bacon

4.2 (5 betyg)

Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g färsk brysselkål
  • 140 g bacon
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.

  2. 2

    Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar