Smördegsinbakad getostpaj
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Smördegsinbakad getostpaj

2.82 (39 betyg)

Getostpajen, smaksatt med vitlök och valnötter, är en riktig höjdare på buffébordet.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g strimlad savoykål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g smördegsplattor
  • 400 g skivad eller smulad getost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackade valnöt
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn savoykål, lök och vitlök i smör 7-8 minuter. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla ut dem till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Klä insidan av en smord avlång brödform cirka 1,5 liter, med smördegen och låt den hänga långt över kanterna. Lägg savoykålen i botten av formen och fördela osten ovanpå. Klipp snitt i degen som hänger över kanten och vik dem omlott över pajen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö valnötter och flingsalt ovanpå. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.

  3. 3

    Vänd upp pajen på en skärbräda och vänd tillbaka den på ett uppläggningsfat så att ovansidan kommer upp.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annie

    Ska denna ätas kall eller varm? Funkar båda?