Grillad marinerad paprika med mynta

Grillad marinerad paprika med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Paprika får en magisk rostad smak när man låter den svartna på grillen och skalas. Prova! Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora röda paprikor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 timjankvistar, repade blad
  • 20 myntablad
  • Till servering
  • getost, t ex chèvre
  • 1 dl små svarta oliver

Gör så här

  1. Grilla paprikorna tills skalet är svart runt om och de mjuknat. Dra loss skalet och dela paprikorna på mitten. Ta bort kärnhuset och lägg upp paprikorna på ett fat.
  2. Ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra och strö över timjan- och myntablad. Servera med getost och oliver.

Tips

Lägg paprikorna i en skål täckt med plast medan de svalnar, så lossnar skalet lättare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Grillad marinerad paprika med mynta
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 stora röda paprikor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 timjankvistar, repade blad
  • 20 myntablad
  • Till servering
  • getost, t ex chèvre
  • 1 dl små svarta oliver

Grillad marinerad paprika med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Paprika får en magisk rostad smak när man låter den svartna på grillen och skalas. Prova! Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikorna tills skalet är svart runt om och de mjuknat. Dra loss skalet och dela paprikorna på mitten. Ta bort kärnhuset och lägg upp paprikorna på ett fat.
  2. Ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra och strö över timjan- och myntablad. Servera med getost och oliver.

Tips

Lägg paprikorna i en skål täckt med plast medan de svalnar, så lossnar skalet lättare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)