Grillad marinerad paprika med mynta

Grillad marinerad paprika med mynta

0 (0 betyg)

Paprika får en magisk rostad smak när man låter den svartna på grillen och skalas. Prova! Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

  • Ingredienser 9

Tillagningstid: Ca 30 min

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora röda paprikor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 timjankvistar, repade blad
  • 20 myntablad
Till servering
  • getost, t ex chèvre
  • 1 dl små svarta oliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla paprikorna tills skalet är svart runt om och de mjuknat. Dra loss skalet och dela paprikorna på mitten. Ta bort kärnhuset och lägg upp paprikorna på ett fat.

  2. 2

    Ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra och strö över timjan- och myntablad. Servera med getost och oliver.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg paprikorna i en skål täckt med plast medan de svalnar, så lossnar skalet lättare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar