Getostbrûlée

Getostbrûlée

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Getostbrûlée
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Getostbrûlée

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!