
Getostbrûlée
Betyg (1-5):
Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
- 200 g getost
- 4 ägg, endast gulan
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm stött rosépeppar (efter smak)
Gör så här
- Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.
I Ugn
- Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
- Låt svalna, strö över rosépeppar.
Servering
Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.
Getostbrûlée
Betyg (1-5):
Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Gör så här
- Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.
I Ugn
- Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
- Låt svalna, strö över rosépeppar.
Servering
Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!