Getostbrûlée

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Blinier - ryska plättar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Getostbrûlée

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Blinier - ryska plättar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)