Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär

Gör så här

  1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
  2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Hallontarte

(34)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Snabba marängbakelser

(1)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
  2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Hallontarte

(34)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Snabba marängbakelser

(1)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies