
Smördegsbakelser med vit chokladmousse
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
- 1 förpackning färsk smördeg
- 1 dl flytande honung
- Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 150 g vit choklad, grovhackad
- Garnering:
- 1 liter jordgubbar, i halvor
- 10 kvistar röda vinbär
Gör så här
- Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
- Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
- Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.
Liknande recept
Smördegsbakelser med vit chokladmousse
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
- Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
- Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!