
Smashed burger
Saftig smashed burgare på högrevsfärs med karamelliserad lök, cheddarost och majonnäs.
- 500 g högrevsfärs
- neutral olja, till stekning
- salt och svartpeppar
- 4 skivor hamburgerost, cheddar
- hamburgerbröd
- 4 msk majonnäs
- pommes frites eller chips
- Karamelliserad lök
- 3 gula lökar
- 2 msk smör
- 1 tsk strösocker
- salt
Gör så här
- Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.
- Forma 4 bollar av färsen. Hetta upp olja i en stekpanna. Pannan ska vara riktigt het. Lägg i bollarna och tryck till dem ordentligt med t ex en liten kastrull. Salta och peppra.
- Stek till fin stekyta på ena sidan, Vänd och stek andra sidan, vänd och lägg på osten.
- Bred majonnäs på brödbottnarna, lägg på burgare, toppa med lök och sätt på brödlock. Servera ev med potatischips eller pommes frites.
Smashed burger
Saftig smashed burgare på högrevsfärs med karamelliserad lök, cheddarost och majonnäs.
Gör så här
- Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.
- Forma 4 bollar av färsen. Hetta upp olja i en stekpanna. Pannan ska vara riktigt het. Lägg i bollarna och tryck till dem ordentligt med t ex en liten kastrull. Salta och peppra.
- Stek till fin stekyta på ena sidan, Vänd och stek andra sidan, vänd och lägg på osten.
- Bred majonnäs på brödbottnarna, lägg på burgare, toppa med lök och sätt på brödlock. Servera ev med potatischips eller pommes frites.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-11
Du har så rätt, Elisabeth, vi ska ändra i receptet. Tack!
2022-01-10
Punkt 3 är felskriven, man ska INTE steka andra sidan och så vända igen med osten neråt :) Nån har skrivit fel, så ta bort mellanmeningen. Tryck till och vänd hamburgaren när saften börjar komma upp på ovansidan efter ca 1-2 minuter, och stek bara nån minut på andra sidan beroende på hur platt du har tryckt till den och hur varm pannan är. Använd med fördel en gjutjärnspanna som klarar av värmen utan att slå sig Och ett tips: använd bakplåtspapper mellan bollen och kastrullen när du trycker till. Och tryck hårt! Och akta ångan som kommer Sen har du den bästa burgaren du nånsin har ätit! Och glöm inte den picklade rödlöken och två halva skivor knaprig bacon som avslutning (Y)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-11
Du har så rätt, Elisabeth, vi ska ändra i receptet. Tack!
Elisabeth
2022-01-10
Punkt 3 är felskriven, man ska INTE steka andra sidan och så vända igen med osten neråt :) Nån har skrivit fel, så ta bort mellanmeningen. Tryck till och vänd hamburgaren när saften börjar komma upp på ovansidan efter ca 1-2 minuter, och stek bara nån minut på andra sidan beroende på hur platt du har tryckt till den och hur varm pannan är. Använd med fördel en gjutjärnspanna som klarar av värmen utan att slå sig Och ett tips: använd bakplåtspapper mellan bollen och kastrullen när du trycker till. Och tryck hårt! Och akta ångan som kommer Sen har du den bästa burgaren du nånsin har ätit! Och glöm inte den picklade rödlöken och två halva skivor knaprig bacon som avslutning (Y)