Slowcooked beef taco style
  • Tid 20 min + 4 - 5 tim koktid

Slowcooked beef taco style

4.14 (7 betyg)

Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.

  • Tillagningstid 20 min + 4 - 5 tim koktid
  • Ingredienser 22

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g högrev
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor
Kryddblandning
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön, mortlade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk flingsalt
Till servering
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 dl guacamole
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.

  2. 2

    Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.

  3. 3

    Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.

  4. 4

    Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.

Guacamole:

  1. 1

    Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Petra

    Jättegott.

  • Kullbackens-Pia

    Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.

  • Karin

    Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!