Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Fisk i ugn med fänkål och picklade grönsaker

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g torskfilé, gärna skrei med skinn
  • 1 fänkål
  • 75 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g spansk salami, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk salt
  • Palsternackspuré
  • 400 g potatis
  • 400 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Picklat tillbehör
  • 0.5 zucchini
  • 1 röd lök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.

Palsternackspuré:

  1. Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör ochgrädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.

Picklat tillbehör:

  1. Fintärna zucchini och lök och lägg i enskål. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.
  2. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördelafänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.
  3. Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.

Tips

Garnera mosetmed citronskal ochfinhackad persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g torskfilé, gärna skrei med skinn
  • 1 fänkål
  • 75 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g spansk salami, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk salt
  • Palsternackspuré
  • 400 g potatis
  • 400 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Picklat tillbehör
  • 0.5 zucchini
  • 1 röd lök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Fisk i ugn med fänkål och picklade grönsaker

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.

Palsternackspuré:

  1. Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör ochgrädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.

Picklat tillbehör:

  1. Fintärna zucchini och lök och lägg i enskål. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.
  2. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördelafänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.
  3. Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.

Tips

Garnera mosetmed citronskal ochfinhackad persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)