Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré
  • Tid 40 min
  • Ugn 125º

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

4 (3 betyg)

Fisk i ugn med fänkål och picklade grönsaker

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g torskfilé, gärna skrei med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 75 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g spansk salami, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
Palsternackspuré
  • 400 g potatis
  • 400 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt
Picklat tillbehör
  • 0.5 zucchini
  • 1 röd lök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 125°. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.

Palsternackspuré:

  1. 1

    Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör ochgrädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.

Picklat tillbehör:

  1. 1

    Fintärna zucchini och lök och lägg i enskål. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.

  2. 2

    Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördelafänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.

  3. 3

    Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera mosetmed citronskal ochfinhackad persilja.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar