
Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré
Betyg (1-5):
Fisk i ugn med fänkål och picklade grönsaker
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g torskfilé, gärna skrei med skinn
- 1 fänkål
- 75 g smör
- 0.5 dl olivolja
- 100 g spansk salami, strimlad
- 0.5 röd chili, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tsk salt
- Palsternackspuré
- 400 g potatis
- 400 g palsternacka
- 25 g smör
- 1.5 dl grädde
- 1 tsk salt
- Picklat tillbehör
- 0.5 zucchini
- 1 röd lök
- 1.5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.
Palsternackspuré:
- Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör ochgrädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.
Picklat tillbehör:
- Fintärna zucchini och lök och lägg i enskål. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.
- Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördelafänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.
- Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.
Tips

Garnera mosetmed citronskal ochfinhackad persilja.
Liknande recept
Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré
Betyg (1-5):
Fisk i ugn med fänkål och picklade grönsaker
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.
Palsternackspuré:
- Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör ochgrädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.
Picklat tillbehör:
- Fintärna zucchini och lök och lägg i enskål. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.
- Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördelafänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.
- Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.
Tips

Garnera mosetmed citronskal ochfinhackad persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!