För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skomakarlåda

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Färsbiffar med potatismos och knaprigt bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Biffar:
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Strössel:
  • 2 msk olivolja
  • 80 g bacon
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 40 g babyspenat

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt mjölk och salt och vispa till ett fluffigt mos.
  2. Blanda först mjölk och ströbröd i en bunke. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Forma biffar. Hetta upp olja i en panna och stek dem 2 minuter på varje sida, sänk värmen och stek ytterligare 2 minuter. När det bubblar upp klar vätska ur biffarna är de färdiga.
  3. Bryn bacon och purjolök cirka 2 minuter och vänd ner spenatbladen. Servera blandningen till biffar och mos.

Tips

Vill du ha lite lyxigare mos - rör ner en klick smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stephan

2019-12-04

Om man vill ha sås, föreslår jag lite rödvinsås

Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Olle: Nej inte i receptet, men det är väldigt gott att hälla över lite brynt smör om man vill det.

Olle

2017-05-30

Ingen sås?

Kristina

2016-02-25

Den nya favoriten i familjen!

Anders Viktorsson

2014-11-21

Lite Rödvinssås till gör susen, finns färdig att köpa.

Lena

2013-10-04

Vi är många som behöver hålla koll på vårt kaloriintag. Det vore till stor hjälp om ni kunde ange antal kalorier (helst per portion) i recepten.

Inger Dahl

2013-10-01

Varför kan de inte ha middagstipps för diabetiker och njursjuka också?

Det är den bästa Sommarmat man kan tänka sig.

2013-09-30

När jag går ut och äter på krogen då beställer jag alltid Skomakarlåda, för det är inte så ofta jag går på Krogen.

Barbro Eriksson

2012-11-26

Underbart gott! Jag hittar varje vecka åtminstone en rätt som vi alla i familjen tycker mycket om. Det är så tacksamt då det är svårt att variera mat som ska vara god,alla gilla, näringsrik osv. Tack.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(4)

Köttfärsspett med couscous

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Biffar:
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Strössel:
  • 2 msk olivolja
  • 80 g bacon
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 40 g babyspenat

Skomakarlåda

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Färsbiffar med potatismos och knaprigt bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt mjölk och salt och vispa till ett fluffigt mos.
  2. Blanda först mjölk och ströbröd i en bunke. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Forma biffar. Hetta upp olja i en panna och stek dem 2 minuter på varje sida, sänk värmen och stek ytterligare 2 minuter. När det bubblar upp klar vätska ur biffarna är de färdiga.
  3. Bryn bacon och purjolök cirka 2 minuter och vänd ner spenatbladen. Servera blandningen till biffar och mos.

Tips

Vill du ha lite lyxigare mos - rör ner en klick smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stephan

2019-12-04

Om man vill ha sås, föreslår jag lite rödvinsås

Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Olle: Nej inte i receptet, men det är väldigt gott att hälla över lite brynt smör om man vill det.

Olle

2017-05-30

Ingen sås?

Kristina

2016-02-25

Den nya favoriten i familjen!

Anders Viktorsson

2014-11-21

Lite Rödvinssås till gör susen, finns färdig att köpa.

Lena

2013-10-04

Vi är många som behöver hålla koll på vårt kaloriintag. Det vore till stor hjälp om ni kunde ange antal kalorier (helst per portion) i recepten.

Inger Dahl

2013-10-01

Varför kan de inte ha middagstipps för diabetiker och njursjuka också?

Det är den bästa Sommarmat man kan tänka sig.

2013-09-30

När jag går ut och äter på krogen då beställer jag alltid Skomakarlåda, för det är inte så ofta jag går på Krogen.

Barbro Eriksson

2012-11-26

Underbart gott! Jag hittar varje vecka åtminstone en rätt som vi alla i familjen tycker mycket om. Det är så tacksamt då det är svårt att variera mat som ska vara god,alla gilla, näringsrik osv. Tack.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(4)

Köttfärsspett med couscous

(9)