Skagenröra

Skagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Elegant röra som bara är så god och omtyckt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 50 g löjrom, laxrom, sikrom eller storkornig röd kaviar
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 krm tabasco
  • 1 krm nymalen peppar
  • Garnering:
  • 0.5 citron
  • 0.5 dl färsk grovhackad dill

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och rom. Smaka av med pressad citron, ett par droppar tabasco och/eller en aning peppar. Lägg gärna vackra salladsblad under räkröran och garnera med citron och dill.

Skagenröra på avokado

  1. Dela två mogna avokador, ta ur kärnorna och lägg halvorna på tallrikar. Lägg Skagenröra på avokadon, garnera med en dillkvist och en liten klick rom eller kaviar.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-11

Achmed: käka en kamel istället!

Maria

2019-12-31

God, kanske lite för mycket citron.

mimmi

2014-05-10

supergott!

achmed

2012-11-23

´jätte äckklig!

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Skagenröra
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 50 g löjrom, laxrom, sikrom eller storkornig röd kaviar
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 krm tabasco
  • 1 krm nymalen peppar
  • Garnering:
  • 0.5 citron
  • 0.5 dl färsk grovhackad dill

Skagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Elegant röra som bara är så god och omtyckt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och rom. Smaka av med pressad citron, ett par droppar tabasco och/eller en aning peppar. Lägg gärna vackra salladsblad under räkröran och garnera med citron och dill.

Skagenröra på avokado

  1. Dela två mogna avokador, ta ur kärnorna och lägg halvorna på tallrikar. Lägg Skagenröra på avokadon, garnera med en dillkvist och en liten klick rom eller kaviar.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-11

Achmed: käka en kamel istället!

Maria

2019-12-31

God, kanske lite för mycket citron.

mimmi

2014-05-10

supergott!

achmed

2012-11-23

´jätte äckklig!

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)