Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g laxfilé i 8 bitar
  • Lag till laxen:
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 skivad rödlök
  • 1 msk salt
  • Gurksallad:
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tärnad gurka
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad dill
  • 40 g babyspenat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Blanda en lag på vatten, socker och ättika. Lägg i gurkan att marinera ca 15 min.
  2. Koka upp lagen till laxen i en vid kastrull. Lägg i laxen med skinnet upp och sjud under lock ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila några minuter tills laxen har en innertemperatur på 48°–50°
  3. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och dill i en skål. Låt gurkan rinna av i en sil och vänd sedan ner med spenaten i majonnäsblandningen.
  4. Lyft ur laxen ur pannan med en hålslev och servera den ljummen med gurksalladen och gärna kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommarpaj

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Enklaste silltallriken

(1)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Matjessmörgåstårta

(24)

Smörgåstårta med smak av hav

(46)

Krämig wasabisill

(8)

Laxtårta med dill och gräslök

(23)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g laxfilé i 8 bitar
  • Lag till laxen:
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 skivad rödlök
  • 1 msk salt
  • Gurksallad:
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tärnad gurka
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad dill
  • 40 g babyspenat
  • salt och peppar

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Blanda en lag på vatten, socker och ättika. Lägg i gurkan att marinera ca 15 min.
  2. Koka upp lagen till laxen i en vid kastrull. Lägg i laxen med skinnet upp och sjud under lock ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila några minuter tills laxen har en innertemperatur på 48°–50°
  3. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och dill i en skål. Låt gurkan rinna av i en sil och vänd sedan ner med spenaten i majonnäsblandningen.
  4. Lyft ur laxen ur pannan med en hålslev och servera den ljummen med gurksalladen och gärna kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommarpaj

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Enklaste silltallriken

(1)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Matjessmörgåstårta

(24)

Smörgåstårta med smak av hav

(46)

Krämig wasabisill

(8)

Laxtårta med dill och gräslök

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies