
Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate
Betyg (1-5):
Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 600 g sjötungsfilé
- 1.5 dl vitt vin, torrt
- 1 msk olja
- 0.5 tsk peppar
- Sås:
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- peppar
- 1 msk smör
- 4 skalade och fint tärnade tomater
- Färs:
- 200 g renskuren laxfilé
- 1 ägg, bara gulan
- 0.5 tsk vitpeppar
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
Sås
- Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.
Färs
- Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
- Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
- Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.
Servering
Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.
Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.
Liknande recept
Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate
Betyg (1-5):
Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Sås
- Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.
Färs
- Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
- Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
- Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.
Servering
Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.
Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-05-27
@Tom Det är en varmrätt.
2013-05-26
Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britta/Webbredaktionen
2013-05-27
@Tom Det är en varmrätt.
Tom
2013-05-26
Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?