Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

2.5 (2 betyg)

En riktigt klassik husmanskosträtt som har förenklats lite och görs här på färs istället för skivat nötkött. Annars är allt sig likt!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 4 dl vatten
  • 33 cl mörkt öl
  • 1.5 köttbuljongtärning eller 2 msk oxfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis, skalad och tunt skivad
Dillinlagd gurka:
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform..

  2. 2

    Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.

  3. 3

    Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min.

Dillinlagd gurka:

  1. 1

    Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna och dillen, låt stå till servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar