
Silviakaka
Silviakaka i långpanna är en sockerkaka med smörig kokosglasyr och kallas ibland för vit kärleksmums. Vårt recept är enkelt och blir perfekt till fikat!
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 msk bakpulver
- 1.5 dl vatten
- Glasyr
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 1 dl kokosflingor
Gör så här
- Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.
Glasyr
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strö- och vaniljsocker och rör runt till sockret smält.
- Ta bort kastrullen från värmen och vispa i äggulor och hälften av kokosen. Värm smeten under omrörning tills det kommer en bubbla.
- Bred glasyren över kakan och strö över resten av kokosen. Låt kallna, gärna i kylen, och skär upp i rutor.
Tips

Barnkalas? Färga glasyren med karamellfärg eller toppa med färgglatt strössel!
Silviakaka
Silviakaka i långpanna är en sockerkaka med smörig kokosglasyr och kallas ibland för vit kärleksmums. Vårt recept är enkelt och blir perfekt till fikat!
Gör så här
- Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.
Glasyr
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strö- och vaniljsocker och rör runt till sockret smält.
- Ta bort kastrullen från värmen och vispa i äggulor och hälften av kokosen. Värm smeten under omrörning tills det kommer en bubbla.
- Bred glasyren över kakan och strö över resten av kokosen. Låt kallna, gärna i kylen, och skär upp i rutor.
Tips

Barnkalas? Färga glasyren med karamellfärg eller toppa med färgglatt strössel!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-10-24
Hej Veronica, det går förstås jättebra! Välj 0,5 -1 g saffran beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha :) Lycka till!
2021-10-22
Kan man lägga till saffran i sockerkakssmeten? Passar det?
2021-10-18
Hej Alexandra, det går fint att ta bort kokosflingorna, eller byta dem mot strössel, pärlsocker, flagad mandel eller hackade nötter :) Lycka till!
2021-10-17
finns de så man kan göra utan kokos då de finns allergi i familjen ?Altemativ för kokos
2020-11-11
Hej Kerstin! Det verkar som att ett tekniskt problem gjorde att sockret försvann. Det är nu tillbaka i ingredienslistan och det ska vara 3 dl strösocker :) /Maja, redaktör
2020-11-09
Ni måste ha glömt sockret i ingredienslistan för sockerkaksbottnen!
2020-10-11
Galet god kaka!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-10-24
Hej Veronica, det går förstås jättebra! Välj 0,5 -1 g saffran beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha :) Lycka till!
Veronica
2021-10-22
Kan man lägga till saffran i sockerkakssmeten? Passar det?
2021-10-18
Hej Alexandra, det går fint att ta bort kokosflingorna, eller byta dem mot strössel, pärlsocker, flagad mandel eller hackade nötter :) Lycka till!
Alexandra
2021-10-17
finns de så man kan göra utan kokos då de finns allergi i familjen ?Altemativ för kokos
2020-11-11
Hej Kerstin! Det verkar som att ett tekniskt problem gjorde att sockret försvann. Det är nu tillbaka i ingredienslistan och det ska vara 3 dl strösocker :) /Maja, redaktör
Kerstin
2020-11-09
Ni måste ha glömt sockret i ingredienslistan för sockerkaksbottnen!
Camilla
2020-10-11
Galet god kaka!