För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sillsmörgås med rom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Festligt att toppa sillsnitten med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 10 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 grova brödskivor, t ex rågbröd
  • 420 g inläggningssill urvattnad (5-minuters)
  • 1 tsk smör
  • 6 tsk laxrom, eller stenbitsrom
  • 1 hackat mjukt eller hårdkokt ägg
  • 1 hackad rödlök
  • Till servering:
  • 1 msk färsk gräslök eller koriander
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabi

Gör så här

  1. Dela varje bröd och sillfilé i 4 avlånga bitar. Bred smör på bröden och lägg en avrunnen sillbit på varje. Garnera med rom, ägg, lök och lite kryddgrönt. Rör ihop gräddfil och wasabi.

Servering

Servera bakelserna med en klick wasabigrädde som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Äggcocotte med varmrökt lax

(10)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Smörgåstårta med lax

(18)

Gubbröra i snapsglas

(16)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Sillsallad med ägg

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 grova brödskivor, t ex rågbröd
  • 420 g inläggningssill urvattnad (5-minuters)
  • 1 tsk smör
  • 6 tsk laxrom, eller stenbitsrom
  • 1 hackat mjukt eller hårdkokt ägg
  • 1 hackad rödlök
  • Till servering:
  • 1 msk färsk gräslök eller koriander
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabi

Sillsmörgås med rom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Festligt att toppa sillsnitten med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 10 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje bröd och sillfilé i 4 avlånga bitar. Bred smör på bröden och lägg en avrunnen sillbit på varje. Garnera med rom, ägg, lök och lite kryddgrönt. Rör ihop gräddfil och wasabi.

Servering

Servera bakelserna med en klick wasabigrädde som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Äggcocotte med varmrökt lax

(10)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Smörgåstårta med lax

(18)

Gubbröra i snapsglas

(16)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Sillsallad med ägg

(2)