Sillsmörgås med rom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Festligt att toppa sillsnitten med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 10 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 3 grova brödskivor, t ex rågbröd
  • 420 g inläggningssill urvattnad (5-minuters)
  • 1 tsk smör
  • 6 tsk laxrom, eller stenbitsrom
  • 1 hackat mjukt eller hårdkokt ägg
  • 1 hackad rödlök
  • Till servering:
  • 1 msk färsk gräslök eller koriander
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabi

Gör så här

  1. Dela varje bröd och sillfilé i 4 avlånga bitar. Bred smör på bröden och lägg en avrunnen sillbit på varje. Garnera med rom, ägg, lök och lite kryddgrönt. Rör ihop gräddfil och wasabi.

Servering

Servera bakelserna med en klick wasabigrädde som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök - Coop

(83)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Dansk gubbröra - Coop

(29)

Cocotter med spenat, örter och västerbottensost - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring - Coop

(13)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing - Coop

(25)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 3 grova brödskivor, t ex rågbröd
  • 420 g inläggningssill urvattnad (5-minuters)
  • 1 tsk smör
  • 6 tsk laxrom, eller stenbitsrom
  • 1 hackat mjukt eller hårdkokt ägg
  • 1 hackad rödlök
  • Till servering:
  • 1 msk färsk gräslök eller koriander
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabi

Sillsmörgås med rom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Festligt att toppa sillsnitten med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 10 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje bröd och sillfilé i 4 avlånga bitar. Bred smör på bröden och lägg en avrunnen sillbit på varje. Garnera med rom, ägg, lök och lite kryddgrönt. Rör ihop gräddfil och wasabi.

Servering

Servera bakelserna med en klick wasabigrädde som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök - Coop

(83)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Dansk gubbröra - Coop

(29)

Cocotter med spenat, örter och västerbottensost - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring - Coop

(13)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing - Coop

(25)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies