Sillmackor med potatiskräm på rågbröd
  • Tid 20 min

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 stycken
  • 2 kokt kall potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g matjessillfilé
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 rödlök, i ringar
  • 3 rädisor, skivade
  • gräslök och dillvippor
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.

  2. 2

    Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.

  3. 3

    Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar