Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokt kall potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g matjessillfilé
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 rödlök, i ringar
  • 3 rädisor, skivade
  • gräslök och dillvippor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
  2. Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
  3. Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-06

Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör

Olof

2020-09-26

Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?

Liknande recept

Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kokt kall potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g matjessillfilé
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 rödlök, i ringar
  • 3 rädisor, skivade
  • gräslök och dillvippor
  • svartpeppar

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
  2. Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
  3. Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-06

Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör

Olof

2020-09-26

Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?

Liknande recept

Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)