Senapssill
  • Tid 20 min + tid i kyl

Senapssill

0 (0 betyg)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 20 min + tid i kyl
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.

  2. 2

    Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar