Senapssill

Senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2021-12-16

Underbart god som gravlaxsås

Martin

2020-12-15

Hur länge håller sillen i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Sillpuck

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Senapssill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2021-12-16

Underbart god som gravlaxsås

Martin

2020-12-15

Hur länge håller sillen i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Sillpuck

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)