För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Senapsmarinerad fiskfilé

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Servera fisken på en bädd av grönsaker i vitvinssås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • Grönsaker:
  • 100 g klyftade champinjoner
  • 4 delade kronärtskocksbottnar
  • 4 skållade, skalade och tärnade tomater
  • 100 g sockerärtor
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 msk smör
  • Vitvinssås:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk majsena
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Blanda senap, olja och persilja i en skål och vänd ner fisken. Ställ kallt cirka 20 minuter. Vänd då och då.
  2. Fräs schalottenlöken till såsen mjuk i smöret, utan att den tar färg. Tillsätt buljong och vin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka ihop tills 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsenamjölet i lite vatten och red av såsen till simmig konsistens.
  3. Fräs svampen i smöret några minuter. Tillsätt resten av grönsakerna, tillsätt såsen och blanda försiktigt.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp såsen med grönsakerna på varma tallrikar. Toppa med fisken.
  5. Strö över persilja och servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxfilé med romsås

(7)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Lax- och spenatpaj

(93)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • Grönsaker:
  • 100 g klyftade champinjoner
  • 4 delade kronärtskocksbottnar
  • 4 skållade, skalade och tärnade tomater
  • 100 g sockerärtor
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 msk smör
  • Vitvinssås:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk majsena
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 800 g potatis, kokt

Senapsmarinerad fiskfilé

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Servera fisken på en bädd av grönsaker i vitvinssås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda senap, olja och persilja i en skål och vänd ner fisken. Ställ kallt cirka 20 minuter. Vänd då och då.
  2. Fräs schalottenlöken till såsen mjuk i smöret, utan att den tar färg. Tillsätt buljong och vin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka ihop tills 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsenamjölet i lite vatten och red av såsen till simmig konsistens.
  3. Fräs svampen i smöret några minuter. Tillsätt resten av grönsakerna, tillsätt såsen och blanda försiktigt.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp såsen med grönsakerna på varma tallrikar. Toppa med fisken.
  5. Strö över persilja och servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxfilé med romsås

(7)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Lax- och spenatpaj

(93)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)