Semifreddo med hallon och Amaretto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Kylig mousse med Amaretto toppad med rostad mandel och hallon.

Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl flagad mandel
  • 2 ägg, endast vitan
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 0.25 dl mandellikör (Amaretto)
  • 200 g hallon, eller andra syrliga bär
  • 2 msk balsamvinäger med smak av mango

Gör så här

  1. Rosta mandeln några minuter tills den fått färg, i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en torr stekpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en annan skål och tillsätt florsocker och mandellikör medan du vispar. Grädden ska vara lättvispad, det vill säga inte för fast. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i grädden. Fördela smeten i portionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar.
  2. Häll mangobalsamvinägern över hallonen. Låt dem gärna dra 10 minuter eller mer.
  3. Ta ut semifreddon 5-10 minuter före serveringen.

Servering

Lägg i portionsglas, strö över mandel och servera med hallonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(183)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl flagad mandel
  • 2 ägg, endast vitan
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 0.25 dl mandellikör (Amaretto)
  • 200 g hallon, eller andra syrliga bär
  • 2 msk balsamvinäger med smak av mango

Semifreddo med hallon och Amaretto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Kylig mousse med Amaretto toppad med rostad mandel och hallon.

Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandeln några minuter tills den fått färg, i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en torr stekpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en annan skål och tillsätt florsocker och mandellikör medan du vispar. Grädden ska vara lättvispad, det vill säga inte för fast. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i grädden. Fördela smeten i portionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar.
  2. Häll mangobalsamvinägern över hallonen. Låt dem gärna dra 10 minuter eller mer.
  3. Ta ut semifreddon 5-10 minuter före serveringen.

Servering

Lägg i portionsglas, strö över mandel och servera med hallonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(183)