Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)