Semi-torkade tomater med basilika, hårdost
  • Tid 145 min
  • Ugn 150º

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

3.16 (19 betyg)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

  • Tillagningstid 145 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

0,5 kg
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. 1

    Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • m

    Gott