Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott