
Semi-torkade tomater med basilika, hårdost
Betyg (1-5):
Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.
Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
- 1 kg körsbärstomater
- 0.5 citron
- 1 hel vitlök
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk salt
- Topping:
- 50 g parmesanost
- 0.5 kruka färsk basilika
- 50 g rostade frön
Gör så här
- Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.
Topping
- Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön
Semi-torkade tomater med basilika, hårdost
Betyg (1-5):
Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.
Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Gör så här
- Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.
Topping
- Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
m
2012-05-11
Gott