Sejburgare med Remouladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk eller fryst, tinad sejfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk malen peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl bostongurka
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad
  • 2 skivade tomater

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra jämnstora bitar. Pressa citronsaft över, på båda sidorna. Blanda salt, peppar och mjöl. Blanda pumpafrön, ströbröd och sesamfrön.
  2. Vänd bitarna först i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek på svag värme några minuter. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
  4. Servera sejburgare och sås med hamburgerbröd, sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g färsk eller fryst, tinad sejfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk malen peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl bostongurka
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad
  • 2 skivade tomater

Sejburgare med Remouladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra jämnstora bitar. Pressa citronsaft över, på båda sidorna. Blanda salt, peppar och mjöl. Blanda pumpafrön, ströbröd och sesamfrön.
  2. Vänd bitarna först i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek på svag värme några minuter. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
  4. Servera sejburgare och sås med hamburgerbröd, sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)