Sej i ugnen med krispig topping
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Sej i ugnen med krispig topping

3.4 (15 betyg)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

  2. 2

    Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.

  3. 3

    Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.

  4. 4

    Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • I.J.

    Mycket gott och snabblagat

  • Alexandra

    3 meter olivolja? :P