Sej i ugnen med krispig topping

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Regnbågslax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Böcklinglåda med potatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Sej i ugnen med krispig topping
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Regnbågslax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Böcklinglåda med potatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)