För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Schweizerschnitzel - en härlig dubbel schnitzel med ost och skinka emellan.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Syrad tomatsallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g halverade körsbärstomater
  • 0.5 finhackad rödlök
  • Schnitzel:
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g skivad rökt skinka
  • 100 g emmentalerost eller annan lagrad hårdost
  • 1 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Råstekt potatis:
  • 1 kg potatis
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt tomater och rödlök. Låt dra cirka 30 minuter och sila sedan bort det mesta av lagen.

Schnitzel

  1. Dela varje kycklingfilé i två skivor. Lägg en skiva i taget mellan två lager plastfilm och banka ut den med handen eller undersidan av en kastrull. Salta och peppra.
  2. Fördela skinka och ost på ena halvan av kycklingskivorna och vik över den andra halvan till ett paket. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa ägget i en skål. Vänd kycklingpaketen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen på låg värme 5–6 minuter på varje sida, tills den är genomstekt och fått fin färg.

Råstekt potatis

  1. Skala eventuellt potatisarna och skiva dem tunt. Stek i smör i en panna tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Vänd ner bladpersilja vid servering.

Tips

Spara ättikslagen från tomaterna, den går utmärkt att återanvända till nya tomater, skivade morötter eller blomkålsbuketter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2013-11-05

Mycket gott och enkelt att laga. Tiderna stämmer fint! Själv provade jag med Gruyére ost - perfekt!

gunnel lidnert

2013-10-27

elisabeth istället för skinka använd dig av rökt kalkonbröst som finns i tunna skivor att köpa, det blir lika gott

Gunnel Nyberg

2013-09-24

Ser gott ut , men jag saknar näringsvärdena på era recept !

elisabeth hedin

2012-11-05

eftersom jag inte tål griskött skulle det vara kul med ett recept utan skinka då ni använder kyckling!

elisabeth hedin

2012-11-05

eftersom jag inte tål griskött skulle det vara kul med ett recept utan skinka då ni använder kyckling!

Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kyckling med sirapskål

(5)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Burrito med kyckling

(12)
19 st
  • Syrad tomatsallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g halverade körsbärstomater
  • 0.5 finhackad rödlök
  • Schnitzel:
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g skivad rökt skinka
  • 100 g emmentalerost eller annan lagrad hårdost
  • 1 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Råstekt potatis:
  • 1 kg potatis
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Schweizerschnitzel - en härlig dubbel schnitzel med ost och skinka emellan.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt tomater och rödlök. Låt dra cirka 30 minuter och sila sedan bort det mesta av lagen.

Schnitzel

  1. Dela varje kycklingfilé i två skivor. Lägg en skiva i taget mellan två lager plastfilm och banka ut den med handen eller undersidan av en kastrull. Salta och peppra.
  2. Fördela skinka och ost på ena halvan av kycklingskivorna och vik över den andra halvan till ett paket. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa ägget i en skål. Vänd kycklingpaketen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen på låg värme 5–6 minuter på varje sida, tills den är genomstekt och fått fin färg.

Råstekt potatis

  1. Skala eventuellt potatisarna och skiva dem tunt. Stek i smör i en panna tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Vänd ner bladpersilja vid servering.

Tips

Spara ättikslagen från tomaterna, den går utmärkt att återanvända till nya tomater, skivade morötter eller blomkålsbuketter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2013-11-05

Mycket gott och enkelt att laga. Tiderna stämmer fint! Själv provade jag med Gruyére ost - perfekt!

gunnel lidnert

2013-10-27

elisabeth istället för skinka använd dig av rökt kalkonbröst som finns i tunna skivor att köpa, det blir lika gott

Gunnel Nyberg

2013-09-24

Ser gott ut , men jag saknar näringsvärdena på era recept !

elisabeth hedin

2012-11-05

eftersom jag inte tål griskött skulle det vara kul med ett recept utan skinka då ni använder kyckling!

elisabeth hedin

2012-11-05

eftersom jag inte tål griskött skulle det vara kul med ett recept utan skinka då ni använder kyckling!

Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kyckling med sirapskål

(5)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Burrito med kyckling

(12)