För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Schwarzwaldtårta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Klassisk schwarzwaldtårta med hasselnötsbotten, vispad grädde och choklad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl hasselnötter
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Bottnarna Värm ugnen till 175°C. Rita på bakplåtspapper 3 rundlar per tårta, ca 24 cm i diameter. Lägg papperen på plåtar och pensla rundlarna med smält smör.
  2. Mal nötterna. Vispa vitorna till fast skum, tillsätt florsockret och vispa ytterligare ett par minuter. Blanda försiktigt ner de malda nötterna. Fördela smeten i rundlarna och bred ut den jämnt.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bottnarna kallna på papperen så går de lätt att lossa.

Fyllning

  1. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och äggvita. (Äggvitan gör grädden stadigare.) Fyll och garnera tårtan Lägg ihop nötbottnarna med drygt hälften av den vispade grädden. Bred resten över tårtan och på kanterna. Stick ner chokladbitarna i grädden och sikta över lite kakao före serveringen.

Garnering

  1. Smält blockchokladen till garneringen. Bred ut den tunt på ett bakplåtspapper. Skär chokladen i sneda rutor innan den stelnat helt. Förvara den svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

(0)

Baci

(15)

Kladdkaka med dadlar

(60)

Chokladbräck med kryptonitströssel

(6)

Florentiner

(6)

Marängfudge

(37)

Påskchokladbräck

(7)

Arrakspraliner

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl hasselnötter
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk kakao

Schwarzwaldtårta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Klassisk schwarzwaldtårta med hasselnötsbotten, vispad grädde och choklad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bottnarna Värm ugnen till 175°C. Rita på bakplåtspapper 3 rundlar per tårta, ca 24 cm i diameter. Lägg papperen på plåtar och pensla rundlarna med smält smör.
  2. Mal nötterna. Vispa vitorna till fast skum, tillsätt florsockret och vispa ytterligare ett par minuter. Blanda försiktigt ner de malda nötterna. Fördela smeten i rundlarna och bred ut den jämnt.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bottnarna kallna på papperen så går de lätt att lossa.

Fyllning

  1. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och äggvita. (Äggvitan gör grädden stadigare.) Fyll och garnera tårtan Lägg ihop nötbottnarna med drygt hälften av den vispade grädden. Bred resten över tårtan och på kanterna. Stick ner chokladbitarna i grädden och sikta över lite kakao före serveringen.

Garnering

  1. Smält blockchokladen till garneringen. Bred ut den tunt på ett bakplåtspapper. Skär chokladen i sneda rutor innan den stelnat helt. Förvara den svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

(0)

Baci

(15)

Kladdkaka med dadlar

(60)

Chokladbräck med kryptonitströssel

(6)

Florentiner

(6)

Marängfudge

(37)

Påskchokladbräck

(7)

Arrakspraliner

(10)