Schnitzel med skysås, kapris och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig schnitzel med rödvinssky och zucchini som fräst med lök och blandas med kapris Så god kombo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 0.5 tsk flingsalt
  • olja och smör, till stekning
  • Snabb rödvinssky
  • 2 msk smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 0.33 dl oxfond
  • 1 tsk maizena redning
  • svartpeppar
  • Zucchinifräs
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl kapris
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.

Snabb rödvinssky

  1. Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.

Zucchinifräs

  1. Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ner kaprisen och krydda med peppar.
  2. Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.

Tips

Det är gott att servera med persiljeslungad potatis eller pommes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ns

2020-09-09

Jätte gott!

Ns

2020-09-09

Ta lite peppar i mjölet!

Peter

2020-08-31

En fullträff. Riktig bjudmat!!

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 0.5 tsk flingsalt
  • olja och smör, till stekning
  • Snabb rödvinssky
  • 2 msk smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 0.33 dl oxfond
  • 1 tsk maizena redning
  • svartpeppar
  • Zucchinifräs
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl kapris
  • svartpeppar

Schnitzel med skysås, kapris och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig schnitzel med rödvinssky och zucchini som fräst med lök och blandas med kapris Så god kombo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.

Snabb rödvinssky

  1. Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.

Zucchinifräs

  1. Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ner kaprisen och krydda med peppar.
  2. Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.

Tips

Det är gott att servera med persiljeslungad potatis eller pommes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ns

2020-09-09

Jätte gott!

Ns

2020-09-09

Ta lite peppar i mjölet!

Peter

2020-08-31

En fullträff. Riktig bjudmat!!

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)