Schnitzel med skysås, kapris och zucchini

Schnitzel med skysås, kapris och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig schnitzel med rödvinssky och zucchini som fräst med lök och blandas med kapris Så god kombo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 0.5 tsk flingsalt
  • olja och smör, till stekning
  • Snabb rödvinssky
  • 2 msk smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 0.33 dl oxfond
  • 1 tsk maizena redning
  • svartpeppar
  • Zucchinifräs
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl kapris
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.

Snabb rödvinssky

  1. Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.

Zucchinifräs

  1. Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ner kaprisen och krydda med peppar.
  2. Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.

Tips

Det är gott att servera med persiljeslungad potatis eller pommes.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ns

2020-09-09

Jätte gott!

Ns

2020-09-09

Ta lite peppar i mjölet!

Peter

2020-08-31

En fullträff. Riktig bjudmat!!

Schnitzel med skysås, kapris och zucchini
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 0.5 tsk flingsalt
  • olja och smör, till stekning
  • Snabb rödvinssky
  • 2 msk smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 0.33 dl oxfond
  • 1 tsk maizena redning
  • svartpeppar
  • Zucchinifräs
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl kapris
  • svartpeppar

Schnitzel med skysås, kapris och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig schnitzel med rödvinssky och zucchini som fräst med lök och blandas med kapris Så god kombo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.

Snabb rödvinssky

  1. Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.

Zucchinifräs

  1. Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ner kaprisen och krydda med peppar.
  2. Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.

Tips

Det är gott att servera med persiljeslungad potatis eller pommes.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ns

2020-09-09

Jätte gott!

Ns

2020-09-09

Ta lite peppar i mjölet!

Peter

2020-08-31

En fullträff. Riktig bjudmat!!