För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Savoykålspaket med färsk ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg savoykål till paket och fyllning
  • 500 g blandfärs (13%)
  • 100 g tunt strimlad purjolök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 3 msk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sirap
  • Tillbehör:
  • 8 potatisar
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 rivna äpplen
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
  4. Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Blanda potatismoset med äpple och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg savoykål till paket och fyllning
  • 500 g blandfärs (13%)
  • 100 g tunt strimlad purjolök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 3 msk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sirap
  • Tillbehör:
  • 8 potatisar
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 rivna äpplen
  • 1.5 tsk salt

Savoykålspaket med färsk ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
  4. Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Blanda potatismoset med äpple och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)