Savoykålspaket med färsk ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg savoykål till paket och fyllning
  • 500 g blandfärs (13%)
  • 100 g tunt strimlad purjolök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 3 msk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sirap
  • Tillbehör:
  • 8 potatisar
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 rivna äpplen
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
  4. Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Blanda potatismoset med äpple och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillkött

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg savoykål till paket och fyllning
  • 500 g blandfärs (13%)
  • 100 g tunt strimlad purjolök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 3 msk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sirap
  • Tillbehör:
  • 8 potatisar
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 rivna äpplen
  • 1.5 tsk salt

Savoykålspaket med färsk ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
  4. Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Blanda potatismoset med äpple och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillkött

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)