
Savoykålspaket med färsk ingefära
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg savoykål till paket och fyllning
- 500 g blandfärs (13%)
- 100 g tunt strimlad purjolök
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 3 msk soja
- 2 tsk sambal oelek
- 2 msk riven färsk ingefära
- 2 msk sirap
- Tillbehör:
- 8 potatisar
- 1 tsk peppar
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 rivna äpplen
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
- Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Servering
Blanda potatismoset med äpple och servera till.
Liknande recept
Savoykålspaket med färsk ingefära
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär loss stocken från kålen och plocka av de största yttersta bladen.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka bladen ett par minuter. Spola dem därefter i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Finstrimla resten av kålen och blanda med köttfärs, purjolök, ströbröd, ägg, soja, sambal oelek och ingefära.
- Lägg ut savoykålsbladen och lägg ca 1 dl färsfyllning på varje. Vik ihop bladen runt fyllningen och lägg paketen med skarven ner på ett ugnssäkert fat. Ringla lite sirap över paketen. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Servering
Blanda potatismoset med äpple och servera till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!