Saltbakad potatis med rosmarin

Betyg (1-5):
2.57 (14 betyg)

Ungsrostad potatis med krispigt täcke med havssalt och färsk rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1.5 kg färsk potatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin.
  2. Baka potatisarna i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.

Tips

Färsk rosmarin går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-11-28

Saltbakad potatis

Liknande recept

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Färskpotatissallad med brynt smör

(18)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 kg färsk potatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk färsk rosmarin

Saltbakad potatis med rosmarin

Betyg (1-5):
2.57 (14 betyg)

Ungsrostad potatis med krispigt täcke med havssalt och färsk rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin.
  2. Baka potatisarna i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.

Tips

Färsk rosmarin går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-11-28

Saltbakad potatis

Liknande recept

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Färskpotatissallad med brynt smör

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies