För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saltbakad potatis med rosmarin

Betyg (1-5):
2.56 (16 betyg)

Ungsrostad potatis med krispigt täcke med havssalt och färsk rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg färsk potatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin.
  2. Baka potatisarna i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.

Tips

Färsk rosmarin går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-11-28

Saltbakad potatis

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Färskpotatissallad med brynt smör

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(35)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis

(20)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 kg färsk potatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk färsk rosmarin

Saltbakad potatis med rosmarin

Betyg (1-5):
2.56 (16 betyg)

Ungsrostad potatis med krispigt täcke med havssalt och färsk rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin.
  2. Baka potatisarna i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.

Tips

Färsk rosmarin går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-11-28

Saltbakad potatis

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Färskpotatissallad med brynt smör

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(35)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis

(20)