För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salta laxspett med rosépeppar och lime

Betyg (1-5):
3.28 (18 betyg)

Laxspett i vårens tecken serverat med ris.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé i 3 cm kuber
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 lime, finrivet skal
  • 12 cocktailtomater
  • 1 lime i klyftor
  • 8 grillspett
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Gnid in laxkuberna med salt, rosépeppar och rivet limeskal.
  4. Fördela tomater, lime och laxkuber på spett och stek i ugnen 6-7 min.
  5. Servera spetten med ris, sweet chilisås och lime.

Tips

Servera med en klick smaksatt crème fraiche eller yoghurt med rivet limeskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2018-10-29

Sweet chilisåsen ska blandas med turkist youghurt :P

Maria

2013-04-11

En vuxen och 3 barn åt upp allt! Ingen matdosa här inte..

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé i 3 cm kuber
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 lime, finrivet skal
  • 12 cocktailtomater
  • 1 lime i klyftor
  • 8 grillspett
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Salta laxspett med rosépeppar och lime

Betyg (1-5):
3.28 (18 betyg)

Laxspett i vårens tecken serverat med ris.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Gnid in laxkuberna med salt, rosépeppar och rivet limeskal.
  4. Fördela tomater, lime och laxkuber på spett och stek i ugnen 6-7 min.
  5. Servera spetten med ris, sweet chilisås och lime.

Tips

Servera med en klick smaksatt crème fraiche eller yoghurt med rivet limeskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2018-10-29

Sweet chilisåsen ska blandas med turkist youghurt :P

Maria

2013-04-11

En vuxen och 3 barn åt upp allt! Ingen matdosa här inte..

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)