För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salsa romesco med gul paprika

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Den gula paprikan är mild och len i denna krämiga salsa smaksatt med vitlök och mandel.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 225 g gul paprika, eller färdigrostad inlagd paprika
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl olivolja
  • 100 g skållad mandel
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipeppar
  • 0.5 urkärnad, tunt skivad röd chilifrukt

Gör så här

  1. Skölj paprikorna. Dela dem på längden och kärna ur. Lägg dem på grillen med skalet nedåt och grilla tills skalet är svart. Låt dem vila under folie i cirka 15 minuter och dra sedan lätt bort skalet.
  2. Mixa alla ingredienser med 1 deciliter av olivoljan i en matberedare till en jämn smet. Fortsätt att mixa och tillsätt resten av olivoljan i en tunn stråle. Garnera med chilifrukten
  3. .

Tips

Paprikan kan även grillas i ugn i 250 grader i 15-20 minuter. Rostad paprika finns även att köpa färdig på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emelie

2013-10-07

ojojoj, vilken god sås! satt och åt direkt ur bunken till slut. dock fick jag göra lite småändringar pga brist på varor hemma: -ist för mandel blev det paranötter, solroskärnor o sesamfrön (1.5dl sammanlagt) -cayenne istället för chilipeppar -både raps- och olivolja smaken är nog ändå väldigt lik tror jag. riktigt gott!

ann

2013-03-28

en sås som älskas av alla

Liknande recept

Fetaosttoast

(5)

Pumpasoppa med kokosmjölk

(64)

Zucchini i het chililag

(9)

Vegetarisk pasta puttanesca

(36)

Saffransbakad fänkål

(36)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Quesadillas med avokadoröra

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 225 g gul paprika, eller färdigrostad inlagd paprika
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl olivolja
  • 100 g skållad mandel
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipeppar
  • 0.5 urkärnad, tunt skivad röd chilifrukt

Salsa romesco med gul paprika

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Den gula paprikan är mild och len i denna krämiga salsa smaksatt med vitlök och mandel.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj paprikorna. Dela dem på längden och kärna ur. Lägg dem på grillen med skalet nedåt och grilla tills skalet är svart. Låt dem vila under folie i cirka 15 minuter och dra sedan lätt bort skalet.
  2. Mixa alla ingredienser med 1 deciliter av olivoljan i en matberedare till en jämn smet. Fortsätt att mixa och tillsätt resten av olivoljan i en tunn stråle. Garnera med chilifrukten
  3. .

Tips

Paprikan kan även grillas i ugn i 250 grader i 15-20 minuter. Rostad paprika finns även att köpa färdig på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emelie

2013-10-07

ojojoj, vilken god sås! satt och åt direkt ur bunken till slut. dock fick jag göra lite småändringar pga brist på varor hemma: -ist för mandel blev det paranötter, solroskärnor o sesamfrön (1.5dl sammanlagt) -cayenne istället för chilipeppar -både raps- och olivolja smaken är nog ändå väldigt lik tror jag. riktigt gott!

ann

2013-03-28

en sås som älskas av alla

Liknande recept

Fetaosttoast

(5)

Pumpasoppa med kokosmjölk

(64)

Zucchini i het chililag

(9)

Vegetarisk pasta puttanesca

(36)

Saffransbakad fänkål

(36)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Quesadillas med avokadoröra

(4)