Sallad med röda bär dressad med te-lag
  • Tid 35 min

Sallad med röda bär dressad med te-lag

4 (1 betyg)

Mathias Dahlgren använder vitt jasminte som har en naturlig smultronsmak och pudrar över hallonpulver, men det blir jättegott med grönt fruktigt te, som är lättare att få tag på. Och hallonpulvret är läckert men inte nödvändigt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 30 g finbladig salladsmix
  • 30 g färska örter, t ex mynta, koriander, persilja
  • 300 g jordgubbar, ansade och delade
  • 250 g färska hallon
  • 1 msk mixade frystorkade hallon, till servering
Te-lag
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl bryggt fruktigt grönt te
  • 4 msk råsocker
  • salt och nymald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Finhacka purjolöken och lägg i en kastrull med det bryggda teet och socker. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och låt dra ca 30 min.

  2. 2

    Lägg sallad, örter och bär på ett serveringsfat. Sila bort löken och skeda lagen över salladen. Pudra ev över hallonpulver och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar