Sallad med krämig parmesandressing, grillbacon och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En sallad med bacon, god dressing och krutonger som kan ätas som tillbehör till grillmaten eller som lunch.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 225 g grillbacon
  • 4 skivor gårdagens ljusa bröd
  • 2 msk olivolja
  • 300 g gem- eller romansallad
  • Parmesandressing:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 finhackade soltorkade tomater
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök, soltorkade tomater, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla baconet 1–2 min per sida och skär det i mindre bitar. Skär brödet i stora tärningar, ringla över olja och grilla dem några minuter tills de fått fin färg.
  3. Riv salladen i stora bitar och vänd ihop med dressingen. Toppa med bacon och brödkrutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 225 g grillbacon
  • 4 skivor gårdagens ljusa bröd
  • 2 msk olivolja
  • 300 g gem- eller romansallad
  • Parmesandressing:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 finhackade soltorkade tomater
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar
  • salt

Sallad med krämig parmesandressing, grillbacon och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En sallad med bacon, god dressing och krutonger som kan ätas som tillbehör till grillmaten eller som lunch.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök, soltorkade tomater, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla baconet 1–2 min per sida och skär det i mindre bitar. Skär brödet i stora tärningar, ringla över olja och grilla dem några minuter tills de fått fin färg.
  3. Riv salladen i stora bitar och vänd ihop med dressingen. Toppa med bacon och brödkrutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)