Sallad med grillade nektariner, mozzarella och färska hallon
Sallad med grillade nektariner, mozzarella och färska hallon
  • Tid 25 min

Sallad med grillade nektariner, mozzarella och färska hallon

4 (1 betyg)

En sommarsallad med färska hallon, grillade nektariner och gräddig mozzarella. Salladen passar perfekt på grillbuffén!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 4 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 125 g färska hallon
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • örter, t ex gräslök, mynta och dragon
Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 stor lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder brödet smått och stek det knaprigt i olja i en stekpanna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär bitar av nektarinerna runt dess kärna och grilla bitarna till fin färg.

  2. 2

    Fördela sallad, nektariner, hallon och mozzarella, bruten i mindre bitar, på ett fat och skeda över dressingen. Toppa med brödsmulorna och örter. Salta och peppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Glutenfritt – toppa med rostade valnötter istället.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar