Salamilindad lax

Salamilindad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salamilindad lax
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad
  • 1 tsk salt

Salamilindad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!