För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salade niçoise med grillad tonfisk

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

En smaskig och lättlagad sallad som blir extra lyxig i och med den halstrade fisken. Ta bort potatisen och alla GI-freaks jublar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färsk tonfiskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g blandad sallad, t ex romansallad, ekbladssallad, lollo rosso
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 röd lök
  • 200 g haricots verts
  • 150 g kalamataoliver
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller
  • Vinägrett:
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 citron, pressad saft (efter smak)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 min. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett. Hetta upp en grillpanna och grilla den färska tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna och grilla 1-2 min på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  3. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål eller på ett stort fat. Bryt eller skär fisken i stora bitar ock lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg dem på salladen. Lägg på några sardeller.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(13)

Lax- och spenatpaj

(94)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 300 g färsk tonfiskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g blandad sallad, t ex romansallad, ekbladssallad, lollo rosso
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 röd lök
  • 200 g haricots verts
  • 150 g kalamataoliver
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller
  • Vinägrett:
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 citron, pressad saft (efter smak)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Salade niçoise med grillad tonfisk

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

En smaskig och lättlagad sallad som blir extra lyxig i och med den halstrade fisken. Ta bort potatisen och alla GI-freaks jublar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 min. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett. Hetta upp en grillpanna och grilla den färska tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna och grilla 1-2 min på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  3. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål eller på ett stort fat. Bryt eller skär fisken i stora bitar ock lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg dem på salladen. Lägg på några sardeller.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(13)

Lax- och spenatpaj

(94)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)