Saffranspastasallad med knaprigt bacon
  • Tid 30 min

Saffranspastasallad med knaprigt bacon

4 (1 betyg)

Em kall lite annorlunda pastasallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 förpackning saffran
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk olivolja
  • 160 g bacon, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 paprika, strimlad
  • 240 g svarta bönor, avsköljda
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten.

  2. 2

    Blanda majonnäs med saffran och vitlök. Smaka av såsen med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon knaprig.

  3. 3

    Blanda runt pastan med såsen och fördela på tallrikar. Toppa med salladslök, paprika, bönor och bacon.

Servering

Servera med lite krispig isbergssallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera allt separat så får barnen blanda själva.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Har gjort denna pastasallad, kanske inte följt receptet till punkt och pricka utan tagit vad som finns hemma men den blir så himla god med saffranet

  • Tore G. Johansson

    Vilka av dessa ingredienser är inte importerade och därmed besprutade till förbannelse?