Saffranskaka i långpanna

Saffranskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig och god saffranskaka som bakas i långpanna och toppas med en frosting på apelsin och färskost. Ljuvlig god!

Tillagningstid: 45 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 bitar
  • 200 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Apelsinfrosting
  • 300 g naturell färskost
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Klä en djup ugnsplåt, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver.
  4. Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen ca 25 min, känn med en sticka. Låt kakan svalna helt.
  5. Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp och bred på kakan. Skär upp i rutor

Tips

Garnera gärna med apelsinskal.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej Ida och Annelie, kakan går bra att frysa, vi skulle dock rekommendera att i så fall vänta med frostingen. Tina kakan och bred på frostingen inför serveringen. Lycka till!

Annelie Axelsson

2021-11-29

Vill ha svar på om man kan frysa in den?

Ida

2021-11-26

Kan den frysas in?

Saffranskaka i långpanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Apelsinfrosting
  • 300 g naturell färskost
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 2 tsk vaniljsocker

Saffranskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig och god saffranskaka som bakas i långpanna och toppas med en frosting på apelsin och färskost. Ljuvlig god!

Tillagningstid: 45 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 bitar

Gör så här

  1. Klä en djup ugnsplåt, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver.
  4. Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen ca 25 min, känn med en sticka. Låt kakan svalna helt.
  5. Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp och bred på kakan. Skär upp i rutor

Tips

Garnera gärna med apelsinskal.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej Ida och Annelie, kakan går bra att frysa, vi skulle dock rekommendera att i så fall vänta med frostingen. Tina kakan och bred på frostingen inför serveringen. Lycka till!

Annelie Axelsson

2021-11-29

Vill ha svar på om man kan frysa in den?

Ida

2021-11-26

Kan den frysas in?