Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

4.5 (8 betyg)

Lysande gul favoriträtt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 1 granatäpple
Kanderade cashewnötter
  • 100 g cashewnötter eller andra nötter
  • 1 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 msk rörsocker, finkornigt
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 nypa salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kanderade nötter: Värm ugnen till 200°. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.

Grönkålschips:

  1. 1

    Riv grönskålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen, ca 8 min.

  2. 2

    Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 min med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Servering

Gör ev en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De kanderade cashewnötterna är helt underbara! De kan göras separat och serveras som snacks.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar