Saffransbakad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (36 betyg)

Det är inte helt lätt att hitta vegetariska rätter som verkligen passar på ett julbord, men det här är en sådan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g fänkål, 2 stånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 stjärnanis
  • 50 g kallt smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och klyfta fänkålen. Lägg i en ugnsform tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Blanda vin, saffran, timjan och stjärnanis. Häll detta över fänkålen. Hyvla över smör med en osthyvel.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-13

Hej Linda, den här rätten är perfekt på en buffé, tex julbordet. Men du kan också servera den som tillbehör till kött, fisk eller vegetariska biffar.

Linda

2016-01-20

Vad kan man ha till rätten? Som potatismos eller något?

Liknande recept

Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g fänkål, 2 stånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 stjärnanis
  • 50 g kallt smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Saffransbakad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (36 betyg)

Det är inte helt lätt att hitta vegetariska rätter som verkligen passar på ett julbord, men det här är en sådan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och klyfta fänkålen. Lägg i en ugnsform tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Blanda vin, saffran, timjan och stjärnanis. Häll detta över fänkålen. Hyvla över smör med en osthyvel.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-13

Hej Linda, den här rätten är perfekt på en buffé, tex julbordet. Men du kan också servera den som tillbehör till kött, fisk eller vegetariska biffar.

Linda

2016-01-20

Vad kan man ha till rätten? Som potatismos eller något?

Liknande recept

Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)