För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sabayonne

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Zabaglione, sabayon, zabaione eller zabajone - en italiensk dessert här gjord av äggulor, socker, citronsaft och en gnutta havssalt. Servera till äppelkaka eller färska bär. Vill du ha mycket sås går receptet bra att dubblera.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 3 msk honung
  • 1 krm havssalt

Gör så här

  1. Vispa äggula, socker, citronsaft och honung i en bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills den tjocknar, vid 80-85°. (Var uppmärksam så det inte blir äggröra.)
  2. Lyft över bunken till ett iskallt vattenbad och rör sabayonnen kall. Smaka av med lite salt för att bryta sötman. Servera till t ex Mandel- och äppelkaka i långpanna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Proteinsmoothie

(7)

Proteinpannkaka med bär

(9)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(18)

Clafoutis

(27)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Citronbavaroise med choklad- och lakritssås

(13)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 3 msk honung
  • 1 krm havssalt

Sabayonne

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Zabaglione, sabayon, zabaione eller zabajone - en italiensk dessert här gjord av äggulor, socker, citronsaft och en gnutta havssalt. Servera till äppelkaka eller färska bär. Vill du ha mycket sås går receptet bra att dubblera.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggula, socker, citronsaft och honung i en bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills den tjocknar, vid 80-85°. (Var uppmärksam så det inte blir äggröra.)
  2. Lyft över bunken till ett iskallt vattenbad och rör sabayonnen kall. Smaka av med lite salt för att bryta sötman. Servera till t ex Mandel- och äppelkaka i långpanna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Proteinsmoothie

(7)

Proteinpannkaka med bär

(9)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(18)

Clafoutis

(27)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Citronbavaroise med choklad- och lakritssås

(13)