Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En festligare variant av omelett att servera som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm peppar
  • 200 g rumstempererad färskost
  • 75 g stenbitsrom
  • 0.25 dl persilja
  • 0.25 dl dill

Gör så här

  1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet.
  2. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna. Blanda färskosten med rommen och bred ut på omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar och ställ kallt till strax före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2012-05-18

Jättegod bufférätt, enkel att göra med fördel dagen innan

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm peppar
  • 200 g rumstempererad färskost
  • 75 g stenbitsrom
  • 0.25 dl persilja
  • 0.25 dl dill

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En festligare variant av omelett att servera som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet.
  2. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna. Blanda färskosten med rommen och bred ut på omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar och ställ kallt till strax före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2012-05-18

Jättegod bufférätt, enkel att göra med fördel dagen innan

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)