För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

En festligare variant av omelett att servera som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm peppar
  • 200 g rumstempererad färskost
  • 75 g stenbitsrom
  • 0.25 dl persilja
  • 0.25 dl dill

Gör så här

  1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet.
  2. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna. Blanda färskosten med rommen och bred ut på omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar och ställ kallt till strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2012-05-18

Jättegod bufférätt, enkel att göra med fördel dagen innan

Liknande recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(6)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Marinmarinerad lax

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm peppar
  • 200 g rumstempererad färskost
  • 75 g stenbitsrom
  • 0.25 dl persilja
  • 0.25 dl dill

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

En festligare variant av omelett att servera som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet.
  2. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna. Blanda färskosten med rommen och bred ut på omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar och ställ kallt till strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2012-05-18

Jättegod bufférätt, enkel att göra med fördel dagen innan

Liknande recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(6)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Marinmarinerad lax

(6)