Rotsakspasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Våga strimla rotsaker i en gräddig pastasås med lagrad ost och persilja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pasta
  • 400 g strimlade rotfrukter, t ex kålrot, palsternacka, morot
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 2 msk persilja
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 5 st valnötter
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 3 st grovhackade valnötter
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner rotsaksstrimlorna i pastavattnet när det återstår 5 minuter av koktiden. Häll av vattnet och rör ner smör.
  2. Klipp ner persilja och basilika i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser, kör tills allt är blandat och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera den kalla såsen till rotsakspastan. Toppa med valnöts- och persiljehacket.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med korv

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(41)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g pasta
  • 400 g strimlade rotfrukter, t ex kålrot, palsternacka, morot
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 2 msk persilja
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 5 st valnötter
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 3 st grovhackade valnötter
  • 2 msk finhackad persilja

Rotsakspasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Våga strimla rotsaker i en gräddig pastasås med lagrad ost och persilja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner rotsaksstrimlorna i pastavattnet när det återstår 5 minuter av koktiden. Häll av vattnet och rör ner smör.
  2. Klipp ner persilja och basilika i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser, kör tills allt är blandat och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera den kalla såsen till rotsakspastan. Toppa med valnöts- och persiljehacket.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med korv

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(41)