Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bobbo Wiking

2020-11-21

En mycket god gratäng!! kommer vi göra fler gånger

Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bobbo Wiking

2020-11-21

En mycket god gratäng!! kommer vi göra fler gånger

Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)