Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.38 (34 betyg)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Midsommarpaj - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt - Coop

(24)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(0)

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra - Coop

(3)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.38 (34 betyg)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Midsommarpaj - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt - Coop

(24)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(0)

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra - Coop

(3)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies