För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.38 (34 betyg)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Gormetrulle

(23)

Krämig ”jansson”

(0)

Potatissufflé med persiljepesto

(0)

Janssons frestelse med brynt smör

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.38 (34 betyg)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.
  2. Förvara övertäckt i kylskåp.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2017-01-01

En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

Jennie

2011-12-27

Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

Gerda

2011-11-28

Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.

Liknande recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Gormetrulle

(23)

Krämig ”jansson”

(0)

Potatissufflé med persiljepesto

(0)

Janssons frestelse med brynt smör

(23)