Rostade vintergrönsaker med morotskräm och krispig potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god grönsaksplåt med rostad vitkål, lök, morötter och potatis som serveras med morotskräm, spenatröra och goda korvar. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 8 små kokta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk spiskummin
  • Morotskräm
  • 600 g morötter
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • Grön röra
  • 50 g färsk spenat, persilja eller basilika
  • 1 dl rapsolja eller olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pumpakärnor
  • Till servering
  • 4 råkorvar
  • 100 g färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • salt och chiliflakes

Gör så här

  1. Skär kålen i klyftor, skala och dela lökarna på mitten. Skär morötterna i grova stavar. Fördela allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg dit potatisarna och tryck på dem så de spricker. Ringla olja över plåten. Salta. Toppa potatisarna med vitlök. Pudra kardemumma och spiskummin över plåten. Rosta mitt i ugnen till krispig fin yta, ca 20 min. Vänd ev runt någon gång under ugnstiden.

Morotskräm:

  1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa morötter, pressad apelsin, olivolja, spiskummin och cayennepeppar till en slät kräm. Smaka av med salt.

Grön röra:

  1. Mixa ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Stek korvarna tills de har fin yta och är genomstekta. Stek grönkålen hastigt i olja och krydda med flingsalt och ev chiliflakes. Servera allt från plåten med morotskrämen och den gröna röran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 8 små kokta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk spiskummin
  • Morotskräm
  • 600 g morötter
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • Grön röra
  • 50 g färsk spenat, persilja eller basilika
  • 1 dl rapsolja eller olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pumpakärnor
  • Till servering
  • 4 råkorvar
  • 100 g färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • salt och chiliflakes

Rostade vintergrönsaker med morotskräm och krispig potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god grönsaksplåt med rostad vitkål, lök, morötter och potatis som serveras med morotskräm, spenatröra och goda korvar. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kålen i klyftor, skala och dela lökarna på mitten. Skär morötterna i grova stavar. Fördela allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg dit potatisarna och tryck på dem så de spricker. Ringla olja över plåten. Salta. Toppa potatisarna med vitlök. Pudra kardemumma och spiskummin över plåten. Rosta mitt i ugnen till krispig fin yta, ca 20 min. Vänd ev runt någon gång under ugnstiden.

Morotskräm:

  1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa morötter, pressad apelsin, olivolja, spiskummin och cayennepeppar till en slät kräm. Smaka av med salt.

Grön röra:

  1. Mixa ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Stek korvarna tills de har fin yta och är genomstekta. Stek grönkålen hastigt i olja och krydda med flingsalt och ev chiliflakes. Servera allt från plåten med morotskrämen och den gröna röran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)