Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En härlig blandning av färgstarka grönsaker blandade med bönor, blir ett perfekt tillbehör till köttet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 röd lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g bogfläsk eller fläskkarré
  • 2 msk smör, till stekning
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • salt
  • Till servering
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och palsternackor. Hyvla dem därefter med skalaren till långa remsor.
  2. Skär löken i bitar och dela tomaterna. Fördela bönor och alla grönsaker i en ugnsform. Ringla över olja blandad med vitlök. Strö över kaprisen, salta och vänd runt ordentligt. Rosta mitt i ugnen ca 35 min. Vänd runt någon gång under ugnstiden.
  3. Skär köttet i 1–1 ½ cm skivor (mot köttets fibrer) och banka ut köttet tunt men utan att det går sönder. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  4. Salta och peppra på köttskivorna. När smöret börjar skumma, lägg ner med den kryddade sidan nedåt i pannan. Salta och peppra andra sidan.
  5. Vänd efter 1–2 min. Stek till genomstekt och fin färg på båda sidorna. Lägg köttet på tallrikar och toppa med ugnsgrönsakerna, ta även med spadet från formen. Toppa med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 röd lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g bogfläsk eller fläskkarré
  • 2 msk smör, till stekning
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • salt
  • Till servering
  • 30 g rucola

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En härlig blandning av färgstarka grönsaker blandade med bönor, blir ett perfekt tillbehör till köttet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och palsternackor. Hyvla dem därefter med skalaren till långa remsor.
  2. Skär löken i bitar och dela tomaterna. Fördela bönor och alla grönsaker i en ugnsform. Ringla över olja blandad med vitlök. Strö över kaprisen, salta och vänd runt ordentligt. Rosta mitt i ugnen ca 35 min. Vänd runt någon gång under ugnstiden.
  3. Skär köttet i 1–1 ½ cm skivor (mot köttets fibrer) och banka ut köttet tunt men utan att det går sönder. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  4. Salta och peppra på köttskivorna. När smöret börjar skumma, lägg ner med den kryddade sidan nedåt i pannan. Salta och peppra andra sidan.
  5. Vänd efter 1–2 min. Stek till genomstekt och fin färg på båda sidorna. Lägg köttet på tallrikar och toppa med ugnsgrönsakerna, ta även med spadet från formen. Toppa med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)