Rostade rotfrukter med spenatpesto

Rostade rotfrukter med spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Rotfrukter i ugn med pesto på spenat, parmesan och pinjenötter

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 200 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 50 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 dl finhackade pinjenötter
  • salt
  • Till servering
  • stekta köttbullar eller falafel eller stekt ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja och vänd ner parmesan och pinjenötter. Smaka av med salt.
  2. Tillsätt en skvätt vatten för lösare konsistens. Värm köttbullar eller falafel enligt anvisning på förpackningen.
  3. Eller stek äggen så de fortfarande har en rinnig gula. Servera till de rostade rotfrukterna och spenatpeston.

Tips

Dela upp rotfrukterna på plåten så kan alla lätt välja sina egena favoriter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2018-04-15

Saknar instruktionen för hur man gör falafeln🤔

Rostade rotfrukter med spenatpesto
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 200 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 50 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 dl finhackade pinjenötter
  • salt
  • Till servering
  • stekta köttbullar eller falafel eller stekt ägg

Rostade rotfrukter med spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Rotfrukter i ugn med pesto på spenat, parmesan och pinjenötter

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja och vänd ner parmesan och pinjenötter. Smaka av med salt.
  2. Tillsätt en skvätt vatten för lösare konsistens. Värm köttbullar eller falafel enligt anvisning på förpackningen.
  3. Eller stek äggen så de fortfarande har en rinnig gula. Servera till de rostade rotfrukterna och spenatpeston.

Tips

Dela upp rotfrukterna på plåten så kan alla lätt välja sina egena favoriter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2018-04-15

Saknar instruktionen för hur man gör falafeln🤔