Morotssoppa med curry och sesamfrön
  • Tid 35 min

Morotssoppa med curry och sesamfrön

3.78 (9 betyg)

Så mumsig soppa! Med massor av morötter och skön färg och smak av curry.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g morötter
  • 1.5 dl sesamfrön
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater, tärnade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 buljongtärningar, höns- eller grönsaks
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär morötterna i skivor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.

  2. 2

    Häll vattnet i en kastrull och lägg ner alla ingredienser i kastrullen. Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Nina: Det stämmer att det ska vara 1,5 dl sesamfrön i soppan. Lycka till! :)

  • Nina

    Ska det verkligen vara 1,5 dl sesamfrön i soppan när man kokar upp den? Låter fel?

  • Linn

    Enkelt att göra men.. Blev förvånansvärt osmakligt. Gjorde enligt receptet och använde fina råvaror. Gick tyvärr inte ens att äta (!). Oftast kan jag lista ut nåt sätt att rädda recept så de smakar gott/godare men här hittades tyvärr ingen lösning. Senaste året har flera av era recept varit opålitliga, ibland för att det är felaktigt inskrivet. Det är nåt som inte stämmer med detta receptet.

  • Maria

    Jätte god soppa, minskade dock på mängden av chiliflakes och la till nån matsked olivolja. Den går bra att frysa in.