Rostade rödbetor med ädelost och bacon
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Rostade rödbetor med ädelost och bacon

4 (2 betyg)

Ljuvlig ädelostkräm till dom sötrostade rödbetorna, perfekta som tilltugg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g små färska rödbetor
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • 50 g ädelost
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g bacon
  • gräslök, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Skala rödbetorna och dela på mitten. Skär till munsbitsstora bitar om de är stora. Blanda med olja och salta.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, 20–30 min. Rör ihop ädelost och crème fraiche till en kräm. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.

  3. 3

    Låt rinna av på hushållspapper. Låt rödbetorna svalna. Toppa med ädelostkräm och bacon. Garnera med gräslök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar