Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Väldigt smaskiga små bröd som mättar i väntan på middag. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 baguette, i 12 skivor
  • 100 g fetaost, smulad
  • 100 g färskost, gärna med smak av vitlök och örter
  • 1 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl frysta sojabönor, tinade
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • vitlöksgroddar eller ärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rosta baguetteskivorna till fin färg, 5–8 min. Rör ihop fetaosten med färskosten.
  2. Hacka ärtorna och bönorna grovt och rör ner dem med dill, mynta, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred färskoströran på brödskivorna och skeda på ärtblandningen. Toppa med groddar eller ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad med halloumisticks och granatäpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 baguette, i 12 skivor
  • 100 g fetaost, smulad
  • 100 g färskost, gärna med smak av vitlök och örter
  • 1 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl frysta sojabönor, tinade
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • vitlöksgroddar eller ärtskott

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Väldigt smaskiga små bröd som mättar i väntan på middag. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rosta baguetteskivorna till fin färg, 5–8 min. Rör ihop fetaosten med färskosten.
  2. Hacka ärtorna och bönorna grovt och rör ner dem med dill, mynta, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred färskoströran på brödskivorna och skeda på ärtblandningen. Toppa med groddar eller ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad med halloumisticks och granatäpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)